Zoekmachineoptimalisatie

Zoekmachine optimalisatie Zoekmachineoptimalisatie (SEO) omvat een breed scala aan technieken en best practices om de zichtbaarheid van een website in zoekmachines te verbeteren. SEO is een breed en diepgaand vakgebied met veel moeilijke begrippen. Wij houden van duidelijkheid en eenvoud. Daarom leggen we hieronder graag lastige SEO termen op een begrijpelijke manier aan je uit.

Gebruik van H1, H2 en H3 koppen

Eén van de factoren die vaak over het hoofd wordt gezien maar cruciaal is voor een goede SEO, is het juiste gebruik van koppen: H1, H2 en H3. Deze koppen helpen niet alleen bij het structureren en organiseren van je content, maar spelen ook een belangrijke rol in hoe zoekmachines je website interpreteren en rangschikken.

Meta beschrijving

Een meta beschrijving helpt gebruikers en zoekmachines snel te begrijpen waar een webpagina over gaat. Een goede beschrijving kan meer mensen verleiden om op een link te klikken, wat goed is voor de zichtbaarheid van een website. Door belangrijke woorden in de beschrijving op te nemen, kan een pagina ook relevanter worden voor zoekopdrachten. Dus, een zorgvuldig geschreven meta beschrijving kan meer bezoekers naar een website trekken.

Altbeschrijving

Een altbeschrijving helpt zoekmachines de inhoud van een afbeelding te begrijpen, omdat ze deze niet kunnen ‘zien’. Dit bevordert de SEO-ranking en maakt de site toegankelijker voor mensen met visuele beperkingen.

Canonical Tags

Gebruikt om aan zoekmachines aan te geven welke versie van een pagina als de “hoofd” versie moet worden beschouwd om dubbele content te voorkomen.

Pagespeed

Hoe snel je website laadt, wat invloed kan hebben op je ranking in zoekmachines.

SSL Certificaat

Een certificaat dat aangeeft dat de verbinding met je website beveiligd is, wat kan bijdragen aan een hogere ranking.

Domeinautoriteit & Pagina-autoriteit

Scores ontwikkeld door Moz die de waarschijnlijkheid van ranking in zoekmachines aangeven.

Keyword Difficulty

Dit geeft aan hoe moeilijk het zou zijn om te ranken voor een specifiek zoekwoord op basis van de huidige concurrentie.

Zoektermenonderzoek

Een zoektermenonderzoek identificeert welke woorden mensen binnen bepaalde regio’s gebruiken in zoekmachines om informatie of producten te vinden. Dit helpt ons om content af te stemmen op wat mensen zoeken, waardoor hun website beter vindbaar wordt en meer bezoekers trekt.

Zoekvolume

Het geschatte aantal maandelijkse zoekopdrachten voor een bepaalde zoekterm.

Wil je meer kennis opdoen?
Kom je er niet helemaal uit?