Museum Natura Docet

Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Welkom in Museum Natura Docet in Denekamp, hét museum voor de hele familie.

Een modern en innoverend Museum

Het was het jaar 1911 toen Meester Bernink Museum Natura Docet opende. Vandaag de dag is Museum Natura Docet is het oudste regionale natuurhistorisch museum van Nederland. Een modern en innoverend museum waar ongeveer 40 personen werkzaam zijn als medewerker of vrijwilliger. In 2013 is de naam van het museum veranderd naar landschapscentrum Natura Docet Wonderrijck Twente. Echter sinds 2021 is de naam Museum Natura Docet weer terug aangenomen en is er een nieuwe huisstijl ontworpen voor het Denekampse museum. De website van Natura Docet was echter zo zwaar verouderd dat het bijna een museumstuk werd. De nieuwe website van Natura Docet moet aansluiting gaan vinden op de nieuwe uitstraling van het museum en voldoen aan de moderne eisen. Hiervoor werd Buro Bedenkt ingeschakeld.

“De nieuwe website van Natura Docet moet aansluiting geven op de vernieuwde huisstijl. Deze website moet functioneel, gebruiksvriendelijk en makkelijk zelf te beheren zijn. ”

Bespreken.

De nieuw ontwikkelde huisstijl voor Natura Docet is een mooie eerste stap. De nieuwe uitingen en het drukwerk ogen fris en zijn erg opvallend. Nu de website nog. Natura Docet heeft een platform nodig waar bezoekers geïnspireerd, geïnformeerd en uitgenodigd worden. De nieuwe museum website moet gebruiksvriendelijk zijn voor jong & oud. Van kinderen die op zoek zijn naar een leuke dag uit tot pensionado’s met interesse in lezingen. Een duidelijke structuur is van groot belang voor overzicht en het wegwijs maken van bezoekers. Ook moet de website eenvoudig te beheren zijn door eigen medewerkers van het museum.

Opvallende online- en offline creaties die passen binnen jouw huisstijl.

Bedenken.

Een website die bezoekers binnen een oogopslag duidelijk moet maken dat het oudste natuurhistorisch museum juist heel modern is, dat klinkt als een mooie uitdaging! Een prikkelend ontwerp die alle doelgroepen moet gaan inspireren, informeren of overtuigen. In het museum zelf kun je heerlijk verdwalen in de vele zalen en exposities. Op de website moeten bezoekers wel gewoon makkelijk kunnen navigeren tussen de verschillende pagina’s. Met een heldere navigatie structuur, klikbare afbeeldingen en beknopte, maar heldere informatie kunnen we dit bereiken.

Website

De nieuwe website van Natura Docet sluit aan op de nieuw ontworpen huisstijl. We hebben structuur teruggebracht in de website en hebben ervoor gezorgd dat de website zelf eenvoudig te beheren is

Website

Via de agenda is het mogelijk voor de bezoeker om meer informatie te krijgen over een aanstaand evenement en om direct tickets te bestellen.

Zelf te beheren

De medewerkers van Natura Docet hebben zelf de mogelijkheid om tekst, afbeeldingen en agenda punten toe te voegen.

Online vindbaarheid (SEO)

Goed vindbaar zijn is een must voor Natura Docet. Wij hebben ervoor gezorgd dat de website geoptimaliseerd is voor de Google zoekmachine (SEO). Hiervoor hebben wij een zoekterm analyse gedaan en wisten wij precies waar winst te behalen viel.

Bekronen.

Een goede samenwerking met het marketingteam van Natura Docet heeft geleid tot een resultaat waar beide partijen trots op zijn. De nieuwe website is snel, past bij de huisstijl en is bovendien zeer overzichtelijk. Ook de medewerkers zijn enthousiast want in tegenstelling tot de oude website, kunnen zij de nieuwe website eenvoudig zelf beheren en bewerken.

Dat het museum populair is blijkt wel uit de meer dan 1200 bezoekers in de eerste week na de bekroning.

Klantgericht, professioneel en doeltreffend! Na een uitgebreid gesprek kwam Buro Bedenkt met een voorstel voor een nieuwe website voor Museum Natura Docet waar wij niet meer omheen konden.

Gedurende het proces regelmatig contact gehouden, ze denken goed met je mee en zijn flexibel. Het museum is echt dik tevreden met de nieuwe website. We krijgen ontzettend veel leuke reacties. Buro Bedenkt, ontzettend bedankt voor jullie inzet en deskundige aanpak.

Buro-Bedenkt-Creaties-Natura-Docet-Denekamp-Mockup
Chat openen
1
Wat mogen wij voor jou bedenken?
Hallo!
Wat mogen wij voor jou bedenken?