• Actueel.

Waarom je foto's niet met WhatsApp moet delen

Het lijkt heel handig, even snel wat foto’s delen via WhatsApp. Het werkt over het algemeen ook prima, totdat de foto’s worden afgedrukt of worden gebruikt voor bijvoorbeeld een advertentie of poster.

Kwaliteit van de foto bij versturen via WhatsApp

Op een gemiddeld smartphone-scherm zul je het niet zien, maar bij het versturen van foto’s via apps zoals WhatsApp gaat de kwaliteit van de foto er sterk op achteruit. WhatsApp is gemaakt om snel berichten uit te wisselen, daarom worden verstuurde foto’s behoorlijk verkleind en bovendien verdwijnen er details en kleuren uit de foto.

Tech website onemorething.nl nam de proef op de som en vergeleek de originele foto’s, met de telefoon gemaakt, met de foto die via WhatsApp verstuurd was.

Hieronder de resultaten:

Originele foto

Resolutie: 4032 x 3024 px | 2,7 MB

Verstuurd via WhatsApp

Resolutie: 1024 x 768 px | 137 KB

Hoe moet het dan wel?

Gebruik de ‘good old’ mail

Uiteraard kun je foto’s altijd mailen vanaf je telefoon. Klik op delen en mail de afbeelding rechtstreeks naar een e-mailadres. Let wel op, wanneer je de keuze krijgt of je de afbeelding in klein, normaal, groot of op ware grootte wilt versturen, kies dan wel voor ‘ware grootte’! Anders wordt de foto alsnog gecomprimeerd.

Gebruik de cloud

Via de clouddiensten van Dropbox, Google Drive, iCloud Drive (Apple), OneDrive (Microsoft) kun je eenvoudig bestanden uploaden in een ‘online map’. Deze map kun je vervolgens met een contactpersoon delen via WhatsApp of via de mail.

Gebruik WeTransfer

WeTransfer.com is een website waarbij je heel eenvoudig en veilig bijlagen tot 2 GB groot kan verzenden naar maximaal 20 e-mailadressen naar keuze. De ontvanger ontvangt een unieke link waarmee hij binnen 2 weken de bijlagen kosteloos kan downloaden. Ideaal voor het versturen van de grote afbeeldingen, video’s en drukwerk e.d.

HEB JE EEN VRAAG? STUUR ONS EEN WHATSAPP'JE

Geef een reactie