Een variable product toevoegen op jouw WooCommerce website.

Onder producten binnen WooCommerce zien we een onderscheid tussen simpele producten en variabele producten. Een variabel product is een product die in tegenstelling tot een simpel product wel variabelen heeft zoals bijvoorbeeld verschillende kleuren of maten. Wil je toch een product toevoegen die dit niet heeft, bekijk dan onze andere handleiding simpele producten toevoegen.

Hoe voeg ik een variabel product toe?

Het toevoegen van een variabel product in jouw WooCommerce webshop is vrij eenvoudig.

Ga in je Dashboard naar WooCommerce > Producten > Nieuw toevoegen.
Voer de titel en beschrijving van jouw variabele product in. Vergeet hierbij niet om de Permalink hieronder een goede link te geven.

Productgegevens.

Scroll naar onderen naar het gedeelte ‘productgegevens’. In dit gedeelte heb je de mogelijkheid om alle gegevens van je product in te voeren.

Maak van een simpel product een variabel product.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Eigenschappen.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

In het gedeelte eigenschappen kunnen we product kenmerken aanmaken.

Custom producteigenschap toevoegen
Klik op de knop ‘toevoegen’ om een custom product eigenschap toe te voegen. Hierna kun je in het vak hiernaast een waarde toevoegen bijvoorbeeld een kleur. Dit doe je door op de knop ‘Nieuw item toevoegen’ te klikken. Door hierna ‘Gebruik voor variaties’ aan te vinken, zorg je ervoor dat deze eigenschap als variatie gaat dienen voor je product.

Klik op hierna op ‘Eigenschappen opslaan.”

Variaties.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

In het tabblad ‘variaties’ kun je de variaties van je product/dienst gaan instellen. Tip: Heb jij bijvoorbeeld meer dan 5 variaties, klik dan op ‘alle variaties toevoegen’.  Door deze actie worden tot 50 variatie mogelijkheden in één keer ingeladen en kun je deze gaan instellen.

Variaties instellen.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Bovenaan bij “Standaard formulierwaarden” kun je selecteren welke variatie je standaard geselecteerd wilt hebben wanneer een klant de pagina van het variabele product bezoekt.

Meerdere variaties tegelijkertijd in één keer bewerken (in bulk bewerken)
Het kan zijn dat de instellingen van de verschillende variaties ongeveer gelijk zijn. Het kan je in dit geval ontzettend veel tijd besparen om de variaties in bulk te bewerken.

Bijvoorbeeld: Heb jij een kledingstuk in verschillende kleuren met dezelfde prijs? Dan is dit een hele goede situatie om de variaties in bulk te gaan bewerken, zodat je al deze variaties in één keer dezelfde prijs geeft.

Dit kun je doen door op het dropdownmenu ‘Variatie toevoegen’ te klikken. Wanneer deze uitklapt, heb je verschillende mogelijkheden om variaties in één keer te kunnen instellen.

Afbeeldingen, categorieën & tags.

Aan de zijkant van het scherm zie je een aantal blokken staan. Aan deze kant is het mogelijk om een productafbeelding, productgalerij, productcategorieën en tags toe te voegen.

Productafbeelding
Productgalerij
Productcategorieën en tags

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Publiceren/bijwerken.

Nadat je klaar bent met het bijwerken/toevoegen van een simpel product, vergeet dan niet om op de blauwe knop te drukken. Zeer belangrijk 😉

Chat openen
1
Wat mogen wij voor jou bedenken?
Hallo!
Wat mogen wij voor jou bedenken?