Een simple product toevoegen op jouw WooCommerce website.

Onder producten binnen WooCommerce zien we een onderscheid tussen simpele producten en variabele producten. Een simpel product is een product die geen variabelen heeft zoals bijvoorbeeld verschillende kleuren of maten. Wil je toch een product toevoegen die dit wel heeft, bekijk dan onze andere handleiding variabele producten toevoegen.

Een simple product toevoegen.

Het toevoegen van een simpel product in jouw WooCommerce webshop is vrij eenvoudig.

Ga in je Dashboard naar WooCommerce > Producten > Nieuw toevoegen.
Voer de titel en beschrijving van jouw simpele product in. Vergeet hierbij niet om de Permalink hieronder een goede link te geven.

Productgegevens.

Scroll naar onderen naar het gedeelte ‘productgegevens’. In dit gedeelte heb je de mogelijkheid om alle gegevens van je product in te voeren.

Algemeen.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Prijs

Normale prijs – Normale / normale prijs van artikel
Verkoopprijs – De kortingsprijs van het item die vervolgens kan worden gepland voor bepaalde datum bereiken. De verkoop loopt af om 23:59 uur van de opgegeven einddatum

Voorraad.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Voorraad
In dit tabblad kun je kiezen of het product op voorraad is of je kunt kiezen om voorraadmanagement te activeren. Hierbij krijg je een extra mogelijkheid om de productvoorraad in te voeren. Deze productvoorraad wordt automatisch bijgehouden zodra er een bestelling in de webshop is gedaan.

Verzendmethoden.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Verzendmethoden

Gewicht van het product
Afmetingen van het product
Verzendklassen (worden gebruikt door bepaalde verzendmethoden om gelijkaardige producten te groeperen.)

Werk je met verzendingen? Dan raden wij aan om de gewichten van producten nauwkeurig in te voeren. Wanneer een klant meerdere producten besteld in de webshop, kunnen de verzendkosten berekend worden op basis van het gewicht van de totale bestelling.

Eigenschappen.

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Gerelateerde producten

Upsells (Dit zijn producten die je aanbeveelt in plaats van het huidige product. Bijvoorbeeld een product dat meer winst oplevert, van een betere kwaliteit is of duurder is.)
Crosssells (Cross-sells zijn producten die je aanbeveelt op basis van het huidige product.)

Eigenschappen

Eigenschappen van het product toevoegen.

In dit gedeelte heb je de mogelijkheid om producteigenschappen toe te voegen. Deze kun je ook aanmaken in het onderdeel Producten > Eigenschappen.

Afbeeldingen, categorieën & tags.

Aan de zijkant van het scherm zie je een aantal blokken staan. Aan deze kant is het mogelijk om een productafbeelding, productgalerij, productcategorieën en tags toe te voegen.

Productafbeelding
Productgalerij
Productcategorieën en tags

Buro-Bedenkt_Achtergrond_2022

Publiceren/bijwerken.

Nadat je klaar bent met het bijwerken/toevoegen van een simpel product, vergeet dan niet om op de blauwe knop te drukken. Zeer belangrijk 😉

Chat openen
1
Wat mogen wij voor jou bedenken?
Hallo!
Wat mogen wij voor jou bedenken?