• Over Wordpress

WAT IS WORDPRESS

WordPress was vroeger alleen een platform om op te bloggen, tegenwoordig is het uitgegroeid tot een zeer uitgebreid content management systeem (CMS). Hoewel WordPress nog steeds gebruikt kan worden voor een simpele blog, is het beheersysteem ook zeer geschikt om snelle, professionele en gebruiksvriendelijke websites mee te creëren. Dit is dan ook de reden dat meer dan 30% van de websites in de wereld tegenwoordig op WordPress draait.  WordPress is open source applicatie. Iedereen kan het CMS gratis downloaden en de coding bekijken, wijzigen en delen.

Hoe werkt de WordPress hosting?

PLUGINS, THEMES EN EXTRA FUNCTIONALITEITEN

Door de grote populariteit van WordPress, zijn er heel veel pluginswidgets en uitbreidingen beschikbaar. Door plugins te installeren kunnen er allerlei nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan een website. Zo zijn er bijvoorbeeld plugins voor contactformulieren, portfolio’s, fotoalbums, zoekmachines, webshops, sliders, social media, nieuwsberichten en nog veel meer andere functionaliteiten. Ook bestaan er templates en themes waarmee je met één klik op de knop een complete demo website kunt aanmaken.

IS WORDPRESS WEL VEILIG OM TE GEBRUIKEN?

Omdat WordPress zo populair is in de wereld trekt het systeem helaas ook mensen met slechte bedoelingen aan.  Hackers verzinnen steeds nieuwe manieren om in te breken en om sites te hacken. Vervolgens stelen ze gegevens, installeren ze malware, virussen, ransomware, verwijzen ze naar andere urls of proberen ze de server over te nemen.

Wanneer een website gecrashed of gehacked is, geeft dat vaak grote problemen. Bezoekers kunnen de site niet meer vinden en Google verwijdert de website uit de zoekresultaten. Een gehackte website herstellen zonder goede backups en een goede server kan heel veel tijd in beslag nemen.

WAT KUN JE DOEN OM WORDPRESS TE BEVEILIGEN?

Vergelijk het beveiligen van een WordPress website met het beveiligen van een huis. Wanneer je je huissleutels (wachtwoorden) laat slingeren kunnen ze inbreken. Achterstallig onderhoud veroorzaakt zwakke plekken, regelmatig onderhoud (updates) voorkomt veel problemen. Bij het gebruik van oude sloten op de deuren komen inbrekers makkelijk binnen, met nieuwe veilige sloten (firewalls) en sleutels (extra versleuteling) houd je inbrekers buiten. Oplettende buren en veel sociale controle (goede hosting) kunnen verdachte situaties melden en ingrijpen op heterdaad. Binnen een veilige woonwijk (server) waar niet vaak wordt ingebroken heb je minder kans op een inbraak. Net als bij huizen is 100% veiligheid is bijna nooit te garanderen, maar met de juiste hosting, server, firewalls, versleuteling en beveiliging plugins ben je een stuk beter beschermd. Daarnaast zijn goede backups onmisbaar. Waneer het toch misgaat, kun je heel eenvoudig een eerder gemaakte backup terugzetten.

BURO BEDENKT VERTROUWT OP SAVVII

Wij hosten onze websites bij Savvii uit Nijmegen. Savvii is dé managed WordPress hosting provider van Europa. Ze zijn in 2013 gestart als eerste gespecialiseerde WordPress hosting partij in Europa. Momenteel helpen ze honderden klanten, hosten ze duizenden sites en zijn ze met een team van meer dan 20 professionals. Savvii ontlast ons op het gebied van updates, backups, php, instellingen en de beveiliging van de server. De experts van Savvii optimaliseren de websites van de klanten van Buro Bedenkt en dragen zorg voor de updates van plugins, themes, functionaliteiten en WordPress zelf.

Daarnaast maakt Buro Bedenkt geen gebruik van gratis, onveilige plugins, templates en themes die nauwelijks geüpdatet worden. Buro Bedenkt betaalt voor licenties en het gebruik van professionele en veilige plugins van betrouwbare partijen.

HEB JE EEN VRAAG? STUUR ONS EEN WHATSAPP'JE